Kάθε έπιπλο είναι διαφορετικό και μοναδικό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ένα έπιπλο μπορεί να σου προσφέρει άνεση, να χρησιμοποιείται τακτικά  και να είναι μια ευχάριστη συντροφιά στον χώρο σου. Έχει την δική του μορφή και σχήμα. Μπορείς να το συνδυάσεις με διάφορους τρόπους, να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις αντικείμενα, δημιουργώντας έτσι ένα δικό σου ευχάριστο και όμορφο περιβάλλον.

Τι όμως κάνει ένα έπιπλο να είναι καλό; Ας πάρουμε για παράδειγμα τις αντίκες. Επιβλητικά έπιπλα, από τα πιο πολύτιμα συλλεκτικά κομμάτια που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, έχουν φθαρεί μέσα στον χρόνο, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και ακόμα αντέχουν. Δημιουργήθηκαν με ανθεκτικά υλικά και έχουν συντηρηθεί λόγω της καλής και μελετημένης κατασκευής τους. Είναι μοναδικά και δεσπόζουν με τον δικό τους τρόπο μέσα στον χώρο. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται και ένα σύγχρονο έπιπλο καλής ποιότητας.    

Μεγάλο ρόλο παίζουν τα δομικά χαρακτηριστικά, που είναι τα υλικά κατασκευής, και η διαδικασία παραγωγής από τον δημιουργό. Αυτά που κρατάνε πιο πολύ με το πέρασμα του χρόνου είναι τα φυσικά υλικά, όπως η πέτρα και το ξύλο, γιατί έχουν την ιδιότητα να αντέχουν στον χρόνο. Είναι πιο ανθεκτικά στις κλιματολογικές αλλαγές  και στην καθημερινή χρήση, ενώ αισθητικά δίνουν πιο φυσικούς τόνους στον χώρο. Υπάρχουν και τα εργοστασιακά υλικά, τα οποία όμως, λόγω της πολύπλοκης επεξεργασίας τους γίνονται πιο μειονεκτικά. Βασική προϋπόθεση  και στις δύο περιπτώσεις είναι να έχουν προσεχθεί κατά την διαδικασία παραγωγής τους, για να είναι λειτουργικά και εύχρηστα. Για αυτό μην φοβηθείτε να ρωτήσετε τον πωλητή για τον τρόπο κατασκευής τους.

Στις δύσκολες και απαιτητικές μέρες που ζούμε, σίγουρα θα προτιμούσαμε και την άνεση στον χώρο μας. Στις δουλειές γραφείου, όταν περιμένεις τον γιατρό να σε υποδεχτεί  ή όταν θες να ξεκουραστείς στο σπίτι σου, χρειάζονται έπιπλα κατάλληλα σχεδιασμένα για αυτήν την χρήση: σταθερά, κατασκευασμένα με κατάλληλο υλικό για να υποστηρίζουν την σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης και να χαλαρώνουν την μυϊκή ένταση. Όπως και για τις σημαντικές ώρες του ύπνου, ένα καλό κρεβάτι με το κατάλληλο στρώμα θα προσφέρει στήριξη και ευεξία στο σώμα σας.

Το έπιπλο, εκτός από το λειτουργικό του κομμάτι, αποτελεί πόλο αισθητικού ενδιαφέροντος για τους λάτρεις της ειδικά μελετημένης σχεδίασης και λεπτεπίλεπτης δουλειάς. Το έπιπλο γίνεται ένα μοναδικό έργο τέχνης! Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε τις αντίκες που προαναφέραμε και τα χειροποίητα έπιπλα. Είναι προσεγμένα από το χέρι του δημιουργού τους για να δώσουν μία διαφορετική και μοναδική νότα στον χώρο σας. Τι πιο όμορφο από ένα χειροποίητο βάζο  με ανάγλυφες λεπτομέρειες και λουλούδια από τον κήπο σας! Αν αγαπάτε την καλλιτεχνική δουλειά θα σας συστήναμε να το ψάξετε παραπάνω.

Ένα καλής ποιότητας έπιπλο λοιπόν, είναι κάτι διαφορετικό από τα απλά και συνηθισμένα. Έχει φτιαχτεί με μεράκι και καλά υλικά για να είναι ένα πολύτιμο κομμάτι στον χώρο σας και ιδιαίτερα σε βάθος χρόνου. Δημιουργεί όμορφη και θετική ατμόσφαιρα, που θα ταίριαζε από το πιο μικρό σπίτι μέχρι το πιο μεγάλο.

Αξίζει το καλό έπιπλο να έχει μια θέση στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε με την ποιότητα... είναι σίγουρα μια επένδυση ζωής!