Το σπίτι. Το μέρος που περνάμε την ζωή μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μαθαίνουμε τον χώρο του, τον διαμορφώνουμε και τον μοιραζόμαστε με την οικογένεια, τους φίλους, τους συγγενείς, ακόμα και με τα κατοικίδια μας. Ζούμε εκεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας και το αναζητάμε όταν το έχουμε ανάγκη. Για αυτό πρέπει να κάνουμε κατάλληλες επιλογές στα έπιπλα και στον τρόπο με τον οποίο θα το διακοσμήσουμε.

Ένα σπίτι αποτελείται από δωμάτια, το καθένα με την δική του διαρρύθμιση, λειτουργία και χρησιμότητα. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να τα διακρίνουμε σε τρείς βασικές κατηγορίες: Χώρος υποδοχής,  κυρίως χώροι  και χώροι ευεξίας - χαλάρωσης.

Η υποδοχή του σπιτιού είναι η πρώτη εικόνα, η πρώτη εντύπωση που θα αποκτήσει κάποιος για τον προσωπικό σου χώρο.  Ένα χολ με ένα τραπεζάκι, μία καρέκλα και ένας καλόγερος είναι ιδανικά για να καλωσορίσουν τον επισκέπτη. Μπορείς να προσθέσεις κάποιους πίνακες με απαλά χρώματα, είτε ένα χαλάκι μεσαίων διαστάσεων. Αυτά είναι τα βασικά ώστε να νιώσει ο οποιοσδήποτε καλοδεχούμενος.

Οι κυρίως χώροι του σπιτιού είναι  το σαλόνι και η κουζίνα. Σε αυτούς περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας και συγκεντρώνονται οικογένεια και φιλοξενούμενοι για να μιλήσουν και να διασκεδάσουν. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τα απαραίτητα έπιπλα για να μπορούν να βολευτούν όλοι, ώστε το περιβάλλον να είναι αρμονικό και ευχάριστο. Ωραίες και απλές προτάσεις για το σαλόνι είναι π.χ. ένας γωνιακός καναπές, μια πολυθρόνα που να δεσπόζει, ένα τραπεζάκι για τον καφέ και ένα φωτιστικό δαπέδου με απαλό φωτισμό. Για την κουζίνα, ένα τραπέζι αρκετά μεγάλο και σταθερές άνετες καρέκλες είναι ό,τι πρέπει. Κάποιες διακοσμητικές πινελιές, όπως ένα φυτό ή ένα ιδιαίτερο ρολόι τοίχου, δίνουν μια πιο ενδιαφέρουσα νότα!

Ο χώρος ευεξίας θα λέγαμε ότι είναι το μπάνιο. Είναι ένα ιδιαίτερο δωμάτιο. Χρειάζεται να είναι οικείο, όμορφο και φωτεινό, να είναι ένας χώρος φτιαγμένος να αποπνέει χαλάρωση και ευεξία για προσωπική χρήση όπως πχ όταν θες να κάνεις ένα ζεστό ντους. Για αυτό τον λόγο, η διακόσμηση του πρέπει να είναι λιτή, με γήινους τόνους και αποχρώσεις του γαλάζιου της θάλασσας, για να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κοντά στη φύση.

Ο χώρος για χαλάρωση και ξεκούραση είναι το υπνοδωμάτιο. Ο ύπνος είναι βασική ανάγκη, για να μπορεί ο άνθρωπος να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της σύγχρονης ζωής. Ένα μεγάλο κρεβάτι, άνετα μαλακά μαξιλάρια, κομοδίνο, φωτιστικό και μία κουρτίνα για να ρυθμίσεις το φυσικό φως, είναι μια απλή πρόταση διαρρύθμισης. Τα χρώματα που θα επιλέξεις, μπορεί να είναι είτε σε γήινες απαλές αποχρώσεις, όπως μπεζ, καφέ και πράσινο, είτε πιο έντονα και σκούρα για ένα μοντέρνο στυλ. Η τελική επιλογή και προτίμηση είναι δική σου!

Το κάθε έπιπλο για το σπίτι έχει έναν δικό του, ξεχωριστό ρόλο στη ζωή μας. Αν σκεφτούμε ένα άδειο δωμάτιο με άσπρους τοίχους, για να ζωντανέψει θα πρέπει να επιλέξουμε σωστούς τόνους, να προσθέσουμε τα έπιπλα της αρεσκείας μας και να κάνουμε την κατάλληλη διαρρύθμιση. Έτσι το σπίτι θα μετατραπεί στο πιο ζεστό και όμορφο καταφύγιό μας!